Bardzo dobre kino. Muzyka świetna, aktorzy rewelacyjni.
To przewrotna historia miłości, uwikłanej w więzy tradycji.
Jest to wzruszający film, zmuszający do refleksji.
Film otrzymał nagrodę główną w 2004, na festiwalu filmowym w Berlinie.
Polecam :-)
Myślałem że w dzisiejszych czasach już nikt nie nakręci dobergo horroru a tu taka niespodzianka. Film z 2010 roku Insidious (Naznaczony). Ładnie kopie, wyczucie momentu prawie takie jak w poltergeist chociaż ducha 3 nie pobije chyba nic. Mimo wszystko przy takich gnitach jak odgrzewany omen, rec, sierociniec itd. trace nadzieje na dobry film, a naprawde warto obejrzeć, niby nie jest jakoś mocno oryginalny, ale bardzo spodobała mi sie realizacja w sumie przyzwoitego pomysłu. Więcej nie napisze żeby nie psuć frajdy z oglądania i trzymajce sie gaci.
A teraz z innej beczki: zastanawiam się ile osób oglądało polską komedie sensacyjną "Nie ma takiego numeru" nazywane też polskim Ocean's Eleven - choć według mnie "polska wersja" jest lepsza. Film wydaje mi sie mało znany, a szkoda bo rozkłada na łopatki niby-hity typu ciacho, nic śmiesznego czy testosteron. Cały film można obejrzeć na JUTUBE. Początek co prawda może zniechęcić, ale warto sie przełamać. Film jak mało który "napisany" i zrealizowany z pomysłem i niezłym humorem.